Autokoulu Ajatus / Henkilöauto / III) Syventävä vaihe
III) Syventävä vaihe

Syventävään vaiheeseen pääset aikaisintaan 3 kk kuluttua ajokokeesta, ja se tulee suorittaa viimeistään 24 kk eli 2 vuotta ajokortin saannista. Suosittelemme, että suoritat syventävän vaiheen koulutuksen 6-12 kuukauden kuluttua ajokokeesta, mikä on oppimisen kannalta hyvä aikataulu. Syventävä vaihe muodostuu kolmesta osiosta: arviointi-, liukasrata- ja teoriaosiosta. Aluksi suoritetaan arviointiosa, johon kuuluu yksi yksilöteoriatunti sekä kahden ajotunnin arviointiajo autokoulun autolla. Yksilöteoriatuntiin kuuluu itsearviointi, vuorovaikutustesti sekä henkilökohtainen palaute. Arviointiajossa yhdessä opettajan kanssa arvioidaan, mihin suuntaan ajotaitosi on kehittynyt itsenäisen harjoittelun kautta tutkien ajamisesi vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Opettaja laatii ajamisestasi riskianalyysin ja polttoaineen kulutusta mitataan auton ajotietokoneen avulla. Saat opettajalta konkreettisia vinkkejä oman ajotapasi turvallisuuden, sosiaalisuuden ja ekologisuuden kehittämiseen. Arviointiosa tulee suorittaa ennen varsinaista syventävän vaiheen kurssipäivää, ja siihen varataan aikaa 2,5 tuntia.

Syventävän vaiheen kurssipäivänä suoritetaan liukasrataosa Kymenlaakson ajoharjoitteluradalla. Kahden ajotunnin aikana radalla käymme läpi erilaisia demoja ja harjoituksia autokoulun autoilla. Omaa autoa tarvitset siis vain radalle tuloa varten. Demojen ja kokeilujen aiheina ovat: nopeuden ja turvavälin merkitys, pidon ja liukkauden tunnistaminen, ohjaamis- ja jarrutustekniikka sekä uusi ajoneuvotekniikka.

Rataosion lisäksi syventävän vaiheen kurssipäivään sisältyy teoriaosa, jonka kolmesta teoriatunnista ensimmäinen pidetään ajoharjoitteluradan turvahallissa. Siellä pääset kokeilemaan auton turvalaitteita omakohtaisesti: muun muassa turvavyötä törmäyskelkalla, omaa kolaripainoasi törmäyspainovaa'alla sekä turvavyön pitävyyttä katon kautta ympäri pyörähtävällä rullbil:illä. Kaksi muuta teoriatuntia pidetään kurssipäivän päätteeksi Inkeroisten toimipisteemme tilavassa ja ilmastoidussa luokkatilassa. Ennen tunteja tarjoamme sinulle kahvia ja välipalaa autokoululla.

Syventävän vaiheen suoritettuasi saat siitä todistuksen, joka sinun tulee toimittaa Ajovarma Oy:n palvelupisteeseen. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus saada pitkäaikainen ajokortti.

 

Seuraavat syventävän vaiheen kurssimme alkavat:

  • Arviointiosa sovitaan kullekin oppilaalle yksilöllisesti, soita 05-317 1100 tai tule käväisemään toimistollamme (tsekkaa aukioloaikamme Yhteystiedot-sivulta)...

 

Syventävän vaiheen kurssimaksu: 435 € (sis. alv 24%)

(Kurssimaksu sisältää myös liukasratamaksun (85 €) ratayhtiölle, joten syventävän vaiheen yhteydessä ei tule muita kuluja, viranomaismaksuja tms.)

Toimipisteet

Inkeroinen

Autokoulu Ajatus Inkeroinen
Terholantie 1
46900 INKEROINEN

Puh. 05-317 1100

Toimisto avoinna:
Tiistaisin klo 14-16.30

Kouvola

Autokoulu Ajatus Kouvola
Hallituskatu 8
45100 KOUVOLA

Puh. 0400-317 185

Toimisto avoinna:
Keskiviikkoisin klo 14-16.30

Kotka

Autokoulu Ajatus Kotka
Kymenlaaksonkatu 18
48100 KOTKA

Puh. 050-317 5151

Toimisto avoinna:
Maanantaisin klo 14-16.30

Syötä tähän tietosi, valitse toimipiste sekä kurssi, jolle haluat ilmoittautua.

Etunimi*
Sukunimi*
Sähköposti*
Toimipiste*
Kurssi*
Viesti